Investicijske prevare – Januar 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Kot je razvidno iz uradnega sporočila Europol-a z dne 12. januarja 2023, so v januarju 2023 nemške oblasti prijeleposameznika, ki je bil vpleten v prevare povezane s spletnim trgovanjem. Hkrati so na Cipru izvedli preiskave nadveh lokacijah in zaslišali dve osebi.

V Bolgariji so opravili pogovore z 42 osebami in izvedli preiskave na petih različnih naslovih.

Kriminalna združba, ki je delovala prek klicnih centrov, je zvabila neprevidne žrtve, da vlagajo velike vsote denarja vzavajajoče kriptovalutne sheme, kot je opisano v izjavi Europa.

Stamenković, tožilec specializiran za visokotehnološki kriminal, je opisal zapleteno mrežo operacij, pri čemer je Srbija služila kot osrednje vozlišče, Bolgarija kot specializirana IT enota, Ciper in Izrael pa sta prevzela vodstvenevloge, kar poudarja globalni obseg te operacije.

Prevara je bila zasnovana na zavajanju, naložbenih trikih in manipulaciji s strankami. Med oškodovanimi vlagateljiso se večinoma ujeli državljani iz Hrvaške in Slovenije. Vsi, ki so vlagali sredstva, so verjeli, da pridobivajo delnice inprejemajo dobičke na podlagi nasvetov, ki jih nudijo agenti teh entitet. V resnici pa je bilo vse fiktivno prikazano innamenjeno samo temu, da so pod pretvezo velikih dobičkov, od strank pridobivali dodatna vplačila.

Zadnje Novice

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. In congue tortor fames vitae quis.

Investicijske Prevare – December 2023

Opozorilo: Bodite pozorni na prefinjene spletne goljufije – zavajajoče naložbe, usmerjene v finančna sredstva in občutljive podatke, so v porastu.

Read More
Investicijske Prevare – Marec 2023

Vdrli v beograjsko središče prevar: Globalno zatiranje cilja na mreže goljufij s 127.000 potencialnimi žrtvami.

Read More
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.