Investicijske prevare – Marec 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

V zadnjih nekaj letih je žal Beograd izbruhnil kot žarišče za sofisticirane mednarodne spletne prevare. Te prevareciljajo na neprevidne stranke po vsem svetu, katere prek zavajajočih platform za spletno trgovanje vabijo kvlaganju v izmišljene finančne instrumente, kot so delnice ali kriptovalute.

Uradna sporočila Eurojusta in Europol-a v začetku leta 2023 poudarjajo resnost situacije in opisujejo usklajevanjedveh mednarodnih operacij za prijetje oseb v Srbiji, Nemčiji in na Cipru. Cilj teh strateških operacij je razbitizapleteno mrežo nezakonitih dejavnosti, povezanih s spletnim trgovanjem.

Ključno je poudariti, da so pravni postopki še vedno v začetnih fazah in obtožbe še niso bile uradno vložene.Ocenjuje se, da je samo v Srbiji v te morebitne prevare vpleteno od 150 do 200 ljudi. Med operacijami so varnostneagencije zasegle obsežno količino podatkov, približno 100 terabajtov. Zaseženi so bili tudi premoženjski predmeti,ki vključujejo razkošne predmete, kot so luksuzni avtomobili, ure, denar in tudi stanovanja v prestižni četrti Beograjsko nabrežje itd..

Prevara ima globalen doseg, saj sumijo da je bilo v omenjenh prevarah oškodovanih več kot 127.000 ljudi po vsemsvetu. To so posamezniki, ki so zaupali svoje premoženje tem ljudjem in nakazovali sredstva na zavajajoče spletneplatforme. Nakazila so se razlikovala, od nekaj sto do več kot milijon dolarjev ali evrov. Vsi pa so utrpeli velikefinančne izgube

Vse te prevare se vrtijo okoli dveh ključnih podjetij, ASGARD in Olympus Prime, ki sta trenutno močno pod drobnogledom. Preiskovalci sumijo, da gre za povezavo med temi podjetji, kar dodaja kompleksnost že takozapleteni mreži goljufivih dejavnosti.

Zadnje Novice

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. In congue tortor fames vitae quis.

Investicijske Prevare – December 2023

Pozor: Pazite na vse pogostejše spletne goljufije, ki ciljajo na finančna sredstva in občutljive podatke.

Preberi več
Investicijske Prevare – Januar 2023

Razkrita prevara: tožilec Stamenković podrobno opisuje mrežo s Srbijo v središču, bolgarsko enoto IT in Ciprom-Izraelom v vodstvenih vlogah.

Preberi več
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.