Investicijske prevare – December 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Strategije, ki jih uporabljajo pri prevarah s spletnim trgovanjem, postajajo vse bolj sofisticirane. Sodobni spletniprevaranti ne popuščajo pri ničemer, da dosežejo svoje cilje – bodisi pri prepričevanju v finančne naložbe, ali pripridobivanju občutljivih bančnih podatkov. Zato ponovno poudarjamo in pozivamo vse, naj ravnajo preudarno in seizogibajo investiranju v različne internetne prevare ter se vzdržijo sodelovanja pri dvomljivih denarnih transakcijah.

Zavajajoče naložbe - predvsem z zavajajočimi vabili, ki obljubljajo velike donose v različnih naložbenih sektorjih, kotso kriptovalute, delnice, obveznice, drage kovine, tuja nepremičninska lastnina ali alternativni energetski projekti.Ključni indikatorji kako prepoznati spletno prevaro vključujejo zagotovila hitrih in obsežnih dobičkov, trditve ovarnosti naložb, ter ponavljajoče in vztrajne klice, ki ponujajo časovno omejene priložnosti. Žrtve so lahkozavedene v prepričanje, da je ponudba ekskluzivna zanje in jim tudi povdarijo, da je ne razkrivajo drugim. Poinvestiranju sredstev, žrtev izgubi nadzor nad denarjem, medtem ko prevarant hitro prenese sredstva na svoj račun.

Hkrati ponarejene spletne platforme, ki prikazuje žrtevin račun, se prikazuje kot avtentičen in zavajajočeprikazuje velike dobičke. Prevaranti ohranjajo žrtve v nevednosti in pod pretvezo izplačil dobičkov pritiskajo nanove plačilne zahtevke pod pretvezo stroškov, davkov ali podobnih pristojbin. Komunikacija z žrtvami poteka prekelektronskih sporočil in telefonskih pogovorov v angleškem jeziku in, v zadnjem obdobju tudi v hrvaščini in srbščiniz neznanimi narečji.

V tem trenutku poudarjamo pomembnost previdnosti, da se ljudje izognejo vpletenosti v to obliko prevar. Za tiste,ki razmišljajo o naložbah, je priporočljivo poiskati nasvet lokalnih finančnih strokovnjakov in sodelovati izključno zuradno registriranimi in preverjenimi trgovci in ponudniki spletnih platform na Hrvaškem, Srbiji in Sloveniji. Zanasvet se lahko vedno obrnete tudi na nas z izpolnjenim spletnim vprašalnikom na naši spletni strani.

Zadnje Novice

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. In congue tortor fames vitae quis.

Investicijske Prevare – Marec 2023

Vdrli v beograjsko središče prevar: Globalno zatiranje cilja na mreže goljufij s 127.000 potencialnimi žrtvami.

Preberi več
Investicijske Prevare – Januar 2023

Razkrita prevara: tožilec Stamenković podrobno opisuje mrežo s Srbijo v središču, bolgarsko enoto IT in Ciprom-Izraelom v vodstvenih vlogah.

Preberi več
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.